lördag 9 maj 2015

Slutet gott, allting gott!



Öringfiske är för det mesta något helt fantastisk att utföra men denna eftermiddagen blev något helt annat till en början. Efter att ha haft väldigt lyckat fiske de senaste gångerna vi varit iväg så är tankarna för att misslyckas helt bortblåsta. Trots att ingen av oss fiskat på någon vecka så är bådas självförtroende på topp, men som ni alla vet så raseras det fortare än kvickt när allt går emot en.

Väl framme möts vi av en hel flock kor som stirrade och flockades runt oss, precis som om de aldrig tidigare sett två människor. Inte nog med att de i grupp stirrade ut oss, så är kor som ni säkert vet många gånger väldigt nyfikna av sig, vilket ledde till att de följde oss hack i häl vart vi än gick. Visst kan det vara skönt med lite sällskap i skogen i bland men att ha ett följe på 50 kor efter sig längs med ett öring vatten är inte något man känner sig helt trygg med ;)
Fisket var segt och vattennivån mycket låg vilket gjorde ån väldigt smal på sina ställen och väldigt svårfiskad. Kasten idag var under all kritik och känslan som tidigare varit så bra, raserades allt eftersom motgångarna bunkrades upp framför oss.
Väderprognoserna visade växlande molnighet och solchanser under eftermiddagen men ack så fel de hade. Molnigt och regnigt hade varit mer rätt! Vi var så här...nära på att köra hemåt, när regnet vräkte ner och vi får ett specifikt meddelande som gjorde oss mer taggade än någonsin och bestämde oss för att köra till ett nytt ställe...

Det var nu allt vände, korna var borta, regnet hade avtagit,
nya flugor på tafsen och en ny å sträcka rann framför våra fötter.

Väl där ställde sig Oscar vid en liten ström och petade ut flugan. Strömmen var inte djupare än 50cm men relativt snabb och efter bara ett par drifter sa det bara pang! Ett perfekt mothugg och fisken satt där! Den gjorde fantastiska hopp och bjöd på en grym fight. Att få se 2kg kärlek flyga i luften och höra rullens knarrande när fisken drar iväg, är som balsam för själen. Robin stod beredd intill kanten och kunde ganska lätt ta tag om den kraftfulla tailen och landa fisken! Vi kunde skåda en helt sanslöst vacker brunöring som efter några foton fick simma tillbaka ut i ån.

Vi gick en bit längs ån där vi onekligen skrämde ett antal stora fiskar men fler landade blev det inte denna lördag!