lördag 27 december 2014

Nytt inslag till 2015 års fisketurer!


Eftersom öringen i våra vatten fortfarande är fredad och minusgrader tilltagit har det inte blivit mycket fiske senaste tiden. Istället har vi nu provat vårt nya koncept som kommer att förgylla våra fisketurer, speciellt när fisket är segt. Vi har nämligen införskaffat en stekhäll och kastruller. Det kommer därför att dyka upp en hel del både recept och tips på matlagning över öppen eld i våra kommande fiskereportage. 
Dagens invigningsmeny blev en gulaschsoppa med hembakat samebröd som avslutades med lite kokkaffe över elden.
 Ingredienser Gulaschsoppa:
*Knorrs Gulaschsoppa
* Extra Potatis, bacon & rökt karré

Ingredienser i det samiska brödet:
*1st påse torrgäst
* 2.5 dl Mjölk
*2.5 dl Vatten
*3 msk matolja/olivolja
* 1 tsk salt
* 12-13 dl mjöl

Blanda alla ingredienser och knåda till en deg. Därefter låter du det jäsa i 1 timme. 


Kokkaffet blev långt över förväntan!