fredag 20 mars 2015

Sportfiskemässan- 2015

Sammanfattning av mässan:
En grymt bra mässa på alla sätt och vis, med många besökare (14810st vilket är nytt rekord) som gjorde så att det blev bra tryck i de flesta montrar. Lördagen var helt galen, stundtals vart det så mycket folk så att det knappt gick att ta sig fram längs med mässgatorna. Detta har såklart både sina för och nackdelar, men sett till det stora hela är det bara riktigt roligt med så stort intresse för mässan och fisket överlag.
Vi tycker oss se en liten förändring i Sportfiskebranschen där vi tycks få in fler och fler unga, vilket är fantastiskt roligt. Forshaga Akademien hade i sin monter både fiskdrillnings simulator, fiskedamm, fiskeskola och mycket mer för alla barnen på mässan, vilket är ett mycket viktigt initiativ för fiskets framtid.

Vi i Guideline höll flera flugfiskekurser för killar under hela mässan medan Vision tillsammans med fjällorna höll kurser för tjejerna. Även här var ca 60% av de som deltog ungdomar/barn.

Stämningen på Bloggargatan var god och fler stycken kom fram för att både delta i vår tävling, snacka lite, kolla lite prylar i Guidelines katalog och inspektera Robins flugaskar. Som sällskap sidan om oss hade vi bland annat Fiskefuralle, Betesboxen, Adrians fiske, The Pike Father med flera. Alla lika bidragande till den goda stämningen.

Årets coolaste monter var helt klart Vision/flydressings precis som de senaste åren tog de även hem priset för bästa leverantörsmonter. Med en cool retro look och rökpuffar från den gamla bilens avgassystem tillsammans med deras lantliga klädkod med hängslebyxor som ett gäng supermarios, blev helhets intrycket helt klart något utöver det vanliga!


Fredagens höjdpunkt får vi nog ändå säga blev Kanalgratis hejdundrande Fly vs Jerk final, som blev spännande ända in i det sista. Med en stor publikskara på läktarplats, blev det bra tryck precis som det ska vara på en final!

Lördagen var en stor ända höjdpunkt med allt folket och det härliga snacket runt om i hela mässhallen. Inga speciella framträdande utan bara en grymt härlig dag med mycket folk.

Söndagen hade ett litet specialevent som vi tyvärr inte kunde uppleva mer än på avstånd då vi höll i nybörjarkurs och satt och band flugor just då. Men hörde hela framträdandet från Forshaga Akademins monter då Markoolio äntrade scenen och körde järnet med bland annat den omgjorda versionen av ingen sommar utan raggae; "Ingen sommar utan Gädda"...

Stort tack till alla som besökte mässan och gjorde dessa tre dagarna helt underbara, vi ses om inte innan, på nästa års mässa på Kistamässan i Stockholm! Vi vågar inte lova att vi befinner oss på bloggatan även då, då vi kanske är i Guidelines monter hela mässan istället, men vi får se!



Kalle Svensson håvar fisk med påse!
Flugbindningskurs för nybörjare!


Filmredigeringskurs med Pontus Sjölund i Kanalgratis monter 

Första fisken på fluga för denna lilla herre :) Fantastiskt fin fisk!

Guidelines nya coola fiskebrillor 

Robin instruerar kast teknik!



Lördag Förmiddag 2015-03-21
En liten uppdatering om dagen än så länge. Idag träffade vi på en av de coolaste personer vi nånsin mött! 5: åriga Leon. Det var han och 6 till som skulle vara med i nybörjarkursen på förmiddagen! Efter kastandet och bindandet var vi ute vid dammen och Leon dominerade. Efter bara några få kast drog han på sin första flugfångade fisk någonsin! Det var ganska segt men 5:åriga Leon drog ytterligare en fisk lite senare! Det ska börjas i tid!! Det är en fantastisk känsla att få vara med när de unga flugfiskarna få ta sin första fisk och se glädjen i deras ögon. Detta kommer vi att kämpa för att fler unga ska få uppleva.



Leon dominerade!

Ytterligare en som fick sin första fisk på fluga!

Under Lördagen har det varit fullt tryck i mässhallen, ingen tid för vila här inte. Nybörjarkurser med frost i spöringarna och ett par snöflingor från himlen och en riktigt bitande vind gjorde inte fisket enkelt. Men trots detta landades ändå ett antal regnbågar i den lilla dammen. 
Även på Bloggatan var det bra aktivitet och många som vill delta i vår pågående Facebook tävlingen!

Fredag 2015-03-20
Jaha, då var första dagen av Sportfiskemässan över. En väldigt lyckad dag får vi väll säga med facit i hand. Mässan har flytit på bra med gott om folk för att vara en fredag (kändes det som), vi får se i morgon vad besökarsiffrorna visar. Flugfiskekurser för nybörjare med GUIDELINE, bloggande och allmänt fiskesnack med treliga personer runt om på mässan är väll en bra sammanfattning av vad vi gjort under dagen. 
En bild av vårt bord på bloggargatan
Oscar förklarar och instruerar kastteknik i Guidelines nybörjarkurs


Kalle Svensson lär ut flugbindning

Första fisken på fluga! Fantastiskt kul :)

Mycket lycklig herre som landat sin första regnbåge på fluga :)



En av dagens höjdpunkter för många och som verkligen bjöd på en spännande uppgörelse var Kanalgratis "Fly vs Jerk 6". Finalen där Team Abu Garcia drog det längsta strået efter att "Vision Finland" överraskade under sista fiskedagen med tävlingens största Gädda.