tisdag 8 juli 2014

Slovenien- Fiskedag 4 7/7


Det ända målet vi hade var att få landa en marmorata öring, det hade inte spelat någon som helst roll om den var liten eller stor bara det hade varit en marmorata… och så nära vi var…

Morgonen tillbringades vid Idrica med stora vita streamers och sinktip. Målet var till 100% att få en marmorata! Tidigare har bara en massa regnbågar, ett par harrar och några brunöringar fångats och vi var extremt desperata. 
Vi hade hört att marmoratan ofta stod djupt, speciellt sådana heta sommardagar som vi haft. Vår tanke var att fiska av varenda liten håla som vi såg, lägga några noggranna drifter och därefter söka vidare.
Vacker Socabåge


Redan när vi kom ner hade Oscar en kontakt med en misstänkt båge och några kast senare även landat en. Det var en vacker fisk men absolut inte det vi var ute efter. Fisken gick tillbaka och jakten fortsatte!

Eftersom vi var relativt sent på det denna morgon han solen titta fram mellan bergstopparna ganska snabbt. Vilket gjorde att fisket gick över till ¨mitt på dagen fiske¨ som i sin tur betydde ett segt fiske. 

Vi nötte på. Robin han tappa en fisk innan vi bestämde oss för att släppa fisket för några timmar. Vi tog vår lilla bergsget och begav oss mot flugshoppen Socafly där vi fick ytterligare tips på att nå en marmorata. Det ända alla snackar om här just nu är vita streamers, vita streamers och åter vita streamers. Så det är vad vi fiskade med resten av dagen, utan att lyckas landa en ända marmorata. 

Socá
Vid sex tiden mötte vi åter upp Blaz som ville visa fisket i Soca som tidigare haft väldigt högt och mjölk liknande vatten efter förra veckans konstanta regnande. Soca är den största ån här och har väldigt djupa partier vilket vi inte riktigt hade utrustning för, snäll och hjälpsam som han är så fick vi turas om att låna Blaz spö med en snabbsjunkande lina och när vi kom in i "marbelhour" strax innan solen gick ner så fick vi uppleva ett riktigt coolt fiske där man kände kontakt med fisk i stort sätt hela tiden och även tappade någon. Detta var även den kvällen då vi med största säkerhet kommit i kontakt med marmorata, hade man bara inte lyft flugan ur vattnet så snabbt så hade man förmodligen haft krokat och landat en marmorata. Den var efter flugan och precis när flugan lyfts ur vattnet vänder en stor marmorata sidan till och vänder snabbt ner på djupet igen. Polen efter krokar vi även en fisk inte omöjligt att detta också var en marmorata men den släpper och besvikelsen går inte att beskriva med ord. Blaz ska ha ett stort tack för all hjälp, tips på hotspot, tips på flugor och fisketekniker.

Blaz lånade ut spöet mestadels, men när han själv
hade det dominerade han!