söndag 7 april 2013

En händelserik helg

Denna helgen var sedan långtid bak planerad att tillbringas i Jönköping på "Sportfiskemässan", men efter att fått ett erbjudande om att hänga med till Flugströmmen efter en sådan här lång och tråkig vinter så blev valet efter mycket diskuterande fisket i strömmen... Men vi hann också en vända till mässan för att införskaffa ett par nya fiskeglasögon och kika runt bland djungeln av alla diverse fiskeprylar. Mer om vilka glasögon och liknande kommer stå i slutet av texten nu ska vi ta helgen från början till slut:



Den började redan på fredag eftermiddag då det bar-av direkt mot strömmen och klockan var 16:20. Förväntningarna på helgen var höga och med en kurrande mage så påbörjade vi den ca 1,5 timmes långa färden mot vårt boende där maten redan var påbörjad av resten av gänget som vi skulle tillbringa denna helgen tillsammans med.
Väl framme vid lägenheten så dröjde det inte länge förrän maten stod serverad, och ni kan tro att det smakade, långtids-lagad rostas med potatisgratäng, sås och sallad. Lamporna släcktes runt halv tolv snåret och tankarna var redan inne på morgondagens fiske.

Lördag morgon ringde klockan 6:00 ovanligt sent för att vara en dag då man skulle fiska men fisket fick inte påbörjas för än klockan 7:00. Medan termosarna fylldes på med kaffet så packade vi ut sakerna i bilen, och efter 5 min var vi framme vid vattnet och flera hade spöna färdigriggade och gav sig direkt ut för att börja fiska medan jag(Robin) riggade spöt i lugn och ro, med vetskapen om att jag ändå skulle hinna ta gott om fisk.

Det var ruggit kallt och det dröjde inte många kast innan man var tvungen att rensa spöringarna från is. Fisket var ovanligt trögt och fiskarna stod orörliga på botten förmodligen på grund av det kalla vädret och en vattentemp på endast ett par grader. Plötsligt så vakade en fisk, kanske tio meter ifrån mig. Lite smått överaskad så gör jag ett par kast med en liten, svart förtyngd fjädermyggs imitation och omgående fick jag svaret jag ville ha. Att det förmodligen var fjädermygg fisken plocka, det finns inte mycket annat i insekts väg vid dessa temperaturer så gissningen ledde till en fin regnbåge. Skulle tro att den vägde runt 3-4kilo.

Efter det dröjde sedan länge innan det var dax igen, inte en fisk syntes till där man i vanliga fall lätt brukar kunna se dem. Vädret var kanon med strålande solsken och fram på dagen så var temperaturen uppe på 7-8 grader. Eftersom ingen fisk gick att se så fick det bli en stund av blindfiske som efter ett tag ledde fram till en ny fisk som gick upp och tog en olivgrön flickslände nymf av den större modellen.

Dagen fortsatte på likande vis med trögt fiske ända tills det började skymma, då nästan alla i gänget och även någon av de som inte fått något på hela dagen äntligen fick kroka en fisk. Sammantaget så slutade en dag med trögt fiske ändå med ett gott resultat. För min del blev det fem krokade fiskar.

7:00 på söndags morgonen begav sig jag(Robin) och pappa direkt upp mot Jönköping där vi mötte Oscar och hans far som gått en sväng på mässan redan på lördagen. På dagens lista stod ett par Costa Del Mar glasögon på prio ett. Efter att kollat runder och snackat med flera personer så var det äntligen dax och direkt fastnade jag för ett par i Visions/flydressings "Costa" skåp. (Bild hittar ni längst ner i inlägget)

Måste också ge ett stort tack till Peter Lundberg (Topfly), Capricorn och Daniel Bergman (Vision/flydressing) för ett par fantastiska glasögon.











Costa Del Mar "Hammerhead" 580G Lenses "Copper"

Av:Robin Andersson/Raintroutfly