tisdag 27 maj 2014

Lurigt kvällsfiske i Bondemölla


Med förhoppningar om en fantastisk torrflugekväll tog vi en tur upp till Catrin och Andreas på Bondemölla Sportfiske AB. Det kläckte en heldel Sjösanslända och några få Åsansländer i mindre svärmar runt om dammarna, mestadels i den nedre dammen, så fisket såg ut att kunna bli riktigt härligt. 
Kvällen var ung och solen började sakta men säkert leta sig ner mot trädtopparna när vi bestämde oss för att börja fisket i den övre dammen som oftast bjuder på en hel del ytaktiv fisk och inte sällan brukar man även kunna gå och sightfiska uppe vid inloppet. 
Ikväll visade de sig dock bli betydligt lurigare än så, intresset för våra flugor fanns där, men de var mycket försiktiga och var flera gånger uppe och bara tittade på flugan för att sedan återvända ner igen. Kvällen gick och vi "fastnade" så småningom i den nedre dammens ena hörna där fiskarna gick och sippade i sig av något som vi inte kunde fastställa. Ibland var det precis i ytfilmen men oftast strax under. 
Oscar var den första att bryta nollan med en piggfisk som gissningsvis kan ha varit i 3kg klassen, med andra ord en riktigt rolig fisk att drilla(Den tog på en  beige "Rocken" imitation). Färgen och fenorna på fisken var riktigt fina och den kunde enkelt krokas av efter en kamp där den varit ända ute på backingen trots hyffsat spänd broms. 

Där efter kändes det länge helt meningslöst vi provade allt från Danica imitationer och klinkhammers till små F-fly och Frisörmyggor i stl 20-24 utan resultat. Fisken visade sig runt om oss hela tiden men vägrade att ta våra flugor, tills att Robin gör ett flugbyte som skulle visa sig vara riktigt effektivt. Redan på andra utlägget försvinner tafsen ner på djupet och ännu en fantastiskt fin fisk krokas och bjuder upp till en bra kamp. 
Vi trodde nu att vi hittat kvällens framgångrecept en svart CDC Buzzer som till en början hänger i ytfilmen för att sedan sakta sjunka ner mot botten, men... nja. Det blev inte riktigt så men efter en stunds nötande var det trots allt CDC Buzzern som skulle leverera igen, denna gången var det Oscars Fario #4 som fick jobba. 

Kvällen gick mot sitt slut och vi hade nu insett att det gällde att ha både rätt fluga och lite småtur att presentera flugan precis framför en fisk som gick och åt annars hände inget. Fisket avslutades med en felfri fisk men i lite mindre storlek tagen på en sjunkande fjädermyggsnymf. Här kommer lite fler bilder från kvällens fiske.
Felfri!! Precis så det ska se ut!




Oscar drillar båge!

Robin mitt under drillningen!

Quadra rullen visar upp sin bästa sida ;)