söndag 18 maj 2014

Stekhet torrflugedag vid hemmavattnet



Med tanke på det fina vädret, så fanns där stora förhoppningar på att Åsansländan (Ephemera Danica) skulle börja komma igång och kläcka vid våra hemmavatten och med den tanken så skjöts även förväntningarna för dagens fiske i höjden. Förväntningar som inte går att nå upp till om fisket bara är som vanligt. Med oss idag hade vi Hampus som äntligen fått sitt nya EXP4 spö.

Hampus skiner som en sol precis innan han gör ett utlägg på en vakande fisk!
Strax efter middag, hade vi både parkerat bilen, riggat spöna och sett det första vaket. En dag med strålande solsken, klar blå himmel och 22 grader, med andra ord optimala förhållande för att kunna njuta riktigt av lugnet men kanske inte det mest optimala ur fiskesynpunkt. Inga Åsansländor syntes till och endast ett par sporadiska vak lite här och var sågs, men trots det  präglades dagens fiske mestadels av torrflugefiske.
Elk hair caddis och klinkhammer var som vanligt två säkra kort när det gäller öringfiske. Trots att fisken endast visade sig en, två gånger i ytan så tog de allra flesta redan på första eller andra driften, utan några som helst tveksamheter.
Liten men otroligt stark

Release 

Det var inget "pangfiske" där allt gick vägen, stundtals var det helt dött och man skulle nästan kunna tro att hela ån låg i dvala i försommarhettans tecken. 
Men vi ska inte klaga… Vi lyckades kroka runt 7-8 öringar under eftermiddagen och alla var på torrt. Storleken varierade men Oscar lade ribban högt inför nästa fisketillfälle och tog dagens största på 36cm vilket är en fin fisk i detta vatten.

Drillning 
Dagens största fisk, tagen av Oscar på en elk hair caddies.

Alla var nöjda och nöjdast av alla var nog Hampus som fick känna lite fisk med sitt nya spö!

/ Raintroutfly