måndag 24 mars 2014

Helhetsintrycket av Sportfismemässan 2014

Då har vi kommit hem efter en överlag, helt fantastisk sportfiskemässa i Stockholm. Vi har tidigare endast varit på mässan som besökare när den varit på Elmia i Jönköping, men detta slår de tidigare besöken med hästlängder. Vi tillbringade alla tre dagarna på en av sportfiskemässans NYHETER bloggatan, tillsammans med ca 8-10 andra bloggare.  Alla de övriga på bloggatan var fantastiskt trevliga att snacka med och trots helt olika sorters fiskemetoder så blev det ändå väldigt intressanta diskussioner och en härlig gemenskap.

Vi hade innan mässan bestämt oss för att strosa runder inne i mässhallen relativt mycket och följa alla de intressanta händelserna på bland annat Stora scenen, kastbanan, akvariet osv och inte bara sitta vid vårt bord på bloggatan. Det hände saker i stort sätt hela tiden och vi visste inte riktigt vad vi skulle göra och prioritera.

Efter hand som tiden gick och många kastuppvisningar och kurser återkommer så fick vi mer och mer fritid efter att ha sätt det mesta. Vissa perioder på både fredagen och söndagen blev rätt så lugna speciellt på bloggatan och då bestämde vi oss ofta för att gå bort i Guidelines monter och snacka lite skit och hänga där istället.

Mässan var väl organiserad och enligt oss mycket luftigare än förra årets mässa i Elmia trots tangerat besöksrekord 12737 så kändes det ändå inte fullt lika trångt. Självklart så blir det problem att ta sig fram i mellan åt, speciellt på lördagen då där totalt var 7128 besökare vilket är rekord för en lördag. Då var det extra skönt att kunna gå upp och äta i utställarmatsalen och få komma ifrån allt ljud och trängsel nere i mässhallen för en liten stund.

Vi skulle vilja avsluta med vad vi tyckte var det bästa och sämsta på årets mässa och för att få avsluta med något bra så börjar vi med det sämsta.
Vi hade själva inte hunnit komma till mässan när detta uppdagades, men har i efterhand fått höra väldigt mycket negativt om akvariet som är en fantastisk idé men måste skötas betydligt bättre än i år! Det var för dåligt underhållet plus att där inte var något lock på ovansidan över natten vilket resulterade i att en gädda lyckats hoppa ur akvariet. Ni förstår såklart själva hur det slutade för gäddan. Det är fruktansvärt att fisken inte hanteras med större ansvar och respekt under Sveriges största Sportfiskemässa. Vi ser gärna att akvariet behålls även till nästa års mässa, men endast om det sköts bättre än i år.


Det bästa på mässan är svårt att säga, men Annie Lööfs invigning var otroligt intressant när hon grillades lite lätt av Martin Falklind och även flugbindargatan, kastbanan och kanalgratis hörna var riktigt bra.



Vi vill avsluta med att tacka: Bondemölla Sportfiske AB,Ateco AB, Processvets i Höllviken AB, Bygg o montage i Ludvigsborg AB, Tig och Mekanik och Tina Wexö.se

Vi vill även rikta ett stort beröm till alla som är med och planerar och anordnar mässan som nästa år kommer att vara i Jönköping den 20-22 mars.


Även ett stort tack till Guideline som vi nu är en del av i form av ”Guideline Power Teens”