onsdag 5 mars 2014

Intresset för fiske växer men vart är tjejerna?

Hur kan det komma sig att tjejer inte finner intresset för fisket, som egentligen passar både killar och tjejer precis lika bra? Kan det bero på att de inte får chansen att följa med grabbgänget och fiska, eller har vi lyckats bygga upp en missvisande bild av fisket i allmänhet, som inte faller tjejerna i smaken? Frågorna är många och vi tycker absolut att detta är något som bör lyftas upp till ytan allt oftare.

Vi är båda unga, men ser tendenserna och dominansen av killar/män i branschen. Det är väldigt sällan man stöter på några tjejer ute vid fiskevattnen, det har lett till en speciellt grabbig känsla som vi absolut inte har något emot, men samtidigt hade det varit kul med lite tjejer som garanterat hade kommit med en ny syn på fisket och som fiskare blir man aldrig fullärd. Det sker alltid nya oväntade händelser och man ställs ständigt inför nya utmaningar, såväl på väg till ett nytt vatten som ute vid vattnet.

Fisket är för många en livsstil men även ett fritidsintresse, ett intresse som både killar och tjejer kan utföra på samma villkor. Vi har inga större fördelar av att vara just killar och detta är en faktor som gör det än mer märkligt att vi inte ser fler tjejer fiska. Det finns många tjejer som har ett starkt intresse för att vistas ute i naturen, det kan vara allt från att fota, rida, träna, orientera o.s.v men fiskeintresset lyser med sin frånvaro.

Här har vi Therese Lundin som är medlem i
Fjällornas fiskeklubb och driver
även bloggen "Flicksländan"
på "Fisheco".
Vi tycker nu att det blivit dags för en liten förändring ute vid fiskevattnen. Vi tycker absolut att ni tjejer ska ge fisket en chans och speciellt flugfisket som enligt oss är 100 gånger behagligare och roligare än allt annat fiske. Snacka med era tjejkompisar om att testa på, så kommer det garanterat bli ännu roligare.

Vi vill rekommendera alla tjejer att ta sig en titt på Fjällornas hemsida. Fjällorna är en växande fiskeklubb för tjejer som startades i Januari 2013 av Siv Jansson.
De jobbar för att få fler tjejer att börja fiska och hitta fiskekompisar, genom att arrangera bland annat kurser, fiskeresor, föreläsningar, träffar och seminarier. Fjällorna kommer även att befinna sig på Sportfiskemässan i Kista (monter 133). Så för alla er tjejer som är fiskeintresserade och ska till mässan så missa inte att besöka "Fjällornas" monter. Fjällorna kommer även att hålla två flugfiske kurser per dag (Fredag/Lördag) för er tjejer som är intresserade.


PS: Fiske är till för alla, oavsett kön eller ålder. Låt inte dina kompisar avgöra dina intressen, våga bryt mönster!! Välkommen till flugfisket!