måndag 18 februari 2013

Verkaån


De två senaste dagarna så har vi ägnat tiden åt att fiska av en sträcka i Verkaån och även hunnit med en hel del bindande.
Söndagens fiske påbörjades med stora förhoppningar och en bra känsla i kroppen, vädret var helt okej och temperaturen låg runt 0 grader. Timmarna gick och fisket verkade helt dött, inte någon av oss hade känt eller ens sätt  en antydan till fisk under dagen. Tårna hade kylts ner och vi bestämde oss för att ta en paus och grilla lite korv och där efter ge dagens fiske en sista chans.
Efter att fått lite varm mat i sig så var man på nytt sugen och förhoppningarna var som på nytt födda igen.

Flugor byttes och tafsar bytes ut mot tunnare allt för att eliminera tänkbara anledningar till att fisken inte ville hugga. Den goda känslan som återkommit under matpausen försvann snabbt, fisket var fortsatt helt dött och efter ca 1,5 timme så lockade den varma stugan, maten och flugbindandet mer än det kalla tröga fisket. Kvällen resulterade i en heldel nya flugor och en del luckor i asken fylldes.

Bunden av: Oscar Mårtensson

Måndagens förhoppningar var en aning dämpade på grund av söndagens tröga fiske, men skam den som ger sig. Snön den vräkte ner, men nu när vi ändå var där så fick vi ju ge det en ny chans. Kanske hade fisket blivit bättre, men denna gången gick vi ifrån vattnet som förlorare redan vid middag. Resten av dagen fick avslutas precis som söndagen med ännu mer flugbindning, så pass så att vi nog är tvungna att besöka en flugfiske butik redan nu i vecka. På listan står först och främst diverse krokar och lite andra små saker som bl.a. ICE dubbing och Antrongarn till att virka lite "Czech" nymfer.

Förövrigt om vi bortser från fisket så var det två helt  fantastiska dagar och ett ställe som vi garanterat kommer att återvända till så fort torrflugefisket sätter igång.

Ett gäng busar

Bundna av: Robin Andersson
En variant på spider