torsdag 3 juli 2014

Framme i Most na soci, Slovenien

Då var vi framme i Most na soci och allting flöt på riktigt bra, utan det minsta bekymmer! Vi landade på "Marco Polo Airport" i Venedig för att därifrån ta vår riktiga "bergsklättrare" till hyrbil, eller nä den var inte så jätte vass i just de partierna men det gick med nöd och näppe. Genom Italien var det inga problem motorväg hela vägen, men när vi väl kom in i Slovenien dröjde det inte länge innan småvägarna tog över och terrängen blev tuffare och tuffare för vår "slöe lilla bergs get". Det som tidigare gått som tåget genom Italien på de tvåfiliga motorvägarna ändrades nu markant. I takt med att småvägarna blev allt brantare, högre sämre och smalare visade nu vår lilla get upp sin sämsta sida av sig själv. 

Vi vågar påstå att vi aldrig varit med om något liknande tidigare. Den väg vi körde på uppe i bergen var ungefär i stil med en bredare cykelbana vilket gjorde att många ställen var omöjligt att få möte av en annan bil, det var stup rakt ner i dalen på ena sidan med några klena skyddsräcken som mest markerade att, här ska man inte köra ut. På andra sidan var där en brant bergvägg och vägen tycktes bli allt sämre ju längre vi körde. 

Väl framme vid boendet "Apartment Taljat" i den lilla byn Most na soci blev vi väl mottagna och resten av dagen tillbringades med en traditionell road trip för att utforska området. Det blev en del stop intill både ån Tolminka och Baca, detta mest för att checka läget och se om man kunde få syn på någon fisk i det kristallklara vattnet. Trots fyra hyfsat vältränade sightfiskar ögon tog det ett tag innan vi såg de första fiskarna. 

Efter att inte ha ätit sedan kl 5 i morse var det inte fel med vars en Pizza på en liten pizzeria i den lite störe byn Tolmin som ligger ca 5km från vårt boende.

Nu inväntar vi bara vår guide som ska dyka upp vid 20.00 snåret för att planera morgondagen! Rapport kommer imorgon!


Inpackning i vår megabil, haha

Robin pratar om vilda regnbågar och stora marmorataöringar.

Det var knappt så att man inte vågade titta ner när vi körde upp och ner för bergen. Men i detta läge blev
man helt enkelt tvungen!

Sightar lite fisk inför morgondagen!

Fantastisk natur