onsdag 10 september 2014

Härligt fiske i Norrefors

Det var inte för ens vid 17:30- tiden som vi började köra mot Blekinge och Norrefors där vi skulle tillbrina en natts sömn och en dags fiske. Efter urladdningen i Baltak förra helgen så var självförtroendet på topp och vi kände oss väldigt säkra på att få fisk. Vi hade hört delade meningar angående fisket i Norrefors och många som tyckte både det ena och det andra. Vi ville helt enkelt skapa oss en egen uppfattning om hur fisket i Norrefors egentligen var.

Väl framme vid stugan vi skulle sova i möttes vi av två andra fiskare från Malmö som redan bosatt sig i stugan. Vi hade ingen aning om hur det skulle se ut eller hur många andra som skulle sova där, men trevligt blev det Det tog inte lång tid innan köttet var grillat och potatisen kokt. Vi fick även reda på att en dansk också skulle komma och mycket riktigt, när maten var uppäten rullade en bil in på parkeringen. Han presenterade sig och verkade mycket trevlig. Hela kvällen rullade på och det blev såklart mycket fiske prat men även en del chatter om fotboll (Malmö FF vs FC Köpenhamn). Där man för en gångs skull kan känna sig nöjd med att FCK inte lyckades ta sig hela vägen till Champions league.

Vädret såg riktigt lovande ut när vi steg upp morgonen därpå och när Oscar krokar en öring på femte kastet, och en båge på efterföljande kast, så verkade även fisket kunna bli riktigt bra. Daggen började lätta och solen smög sig sakta upp över trädtopparna när vi bestämde oss för att käka frukost innan fisket fortsatte. Kaffe stod redan färdigt och medans de övriga stod och nötte ute vid vattnet satt vi lugnt och åt.

Så fort solen kikade fram på riktigt insåg man hur klart vattnet faktiskt var. Man kunde utan problem gå och sightfiska på regnbågen som så vackert stod uppställd i strömmen eller precis ovanför en nacke. Fisket var fantastiskt vi krokade bågar med jämna mellanrum under hela dagen och kvalitén var där inte mycket att klaga på. Sämre gick det för de övriga, medans vi gick runt med små nymfer så stod de andra och fiskade med större streamers utan något vidare resultat, detta trots att vi visade vad vi fiskade med och erbjöd de flugor från oss. Så ett tips om ni funderar på en tur, glöm inte nymf asken. Även små dagsländor funkade bra under vissa perioder.

Jaja tänkte vi och fortsatte uppströms till att vi hittade en snyggt uppställd båge. Det ända vi behövde göra i detta läget var att, smyga fram, presentera flugan på rätt djup framför fisken och hålla koll på om fisken tog flugan eller inte. Blev presentationen bra tvekade fisken väldigt sällan på att ta våra små nymfer och fighten var igång. Med det sagt så var det inte helt säkert att man lyckades landa fisken. Det var ett par av dagens fiskar som kämpade riktigt bra och drog ut på backing linan. Kvalitén på fisken var enligt oss överraskande bra på de flesta av de upp åt 20 fiskarna vi landade under dagen och med det i åtanke så hade vi helt grymt fiske. VI fiskade till 99% i strömmen och lade endast ett par kast i dammarna precis intill vindskyddet.

Har man tankarna på att åka dit, så glöm inte bort att ta med polaroid solglasögonen. Det kommer att underlätta fisket enormt då man ser fisken betydligt bättre.

Sammanfattningsvis så är vi nöjda med att vi trots allt gav Norrefors en chans och tycket att fisket var helt klart bättre än vad vi tidigare förväntat oss.