torsdag 4 september 2014

Sensommarfiske i Baltak



I ett par dagar velade vi mellan gäddfiske i Blekinge eller lite regnbågsfiske i Baltak. Baltak låg närmast till hands då vi under en längre tid diskuterat en tur upp där , men samtidig var väderprognoserna osäkra. Det kändes inte helt inspirerande att köra ca 3 h uppåt i landet och sedan gå en hel dag längs Baltak i regn och rusk, då låg lite gäddfiske i Blekinge närmre tillhands då gäddfisket ofta är bättre vid lite sämre väderförhållande. Vi väntade ända till kvällen innan, då vi trots allt bestämde oss för att köra upp till Baltak. Det värsta regnet såg ut att ha splittrats upp och endast lite duggregn på eftermiddagen var att vänta.

Resan upp gick smärtfritt och fisket började riktigt bra. Första bågen landades längst upp på sträckan vid odlingen redan efter ca 30 min. Nu kände vi att den tidiga morgonen hade gett utdelning och att vi nu hade en hel dags fiske med hyfsade förhållande framför oss gjorde inte saken värre. Vi fångade 4-5 regnbågar mellan odlingen och bron innan vi körde nedströms en bit.Vädret var lite växlande med stundtals lite sol men även några riktiga regnskurar. Det påverkade däremot endast fisket positivt och under dagen hade vi jämnt och bra fiske med både streamers och nymfer.Med få vak så kändes inte torrflugefisket så hett men, vi var ju trots allt tvungna att testa även det, dessvärre med sämre framgång.

Dagen flöt på och ju längre dagen led ju mer folk träffade vi på längs med vattnet och fisket koncentrerades nu till de sträckor med minst folk. Men vad gjorde det, det var en sådan dag då vi tog fisk på de flesta ställena vi provade och allt kändes hur lätt som helst. Lunchen var så klart given, som vanligt blev det ett par grillade korvar och sedan var batterierna laddade på nytt och koncentrationen på topp igen. Fisket fortsatte vara bra, egentligen vet jag inte om det var vi som var på topp eller om fisket helt enkelt var riktigt bra. Hur som helst tog vi fisk med jämna mellanrum från morgon till kväll och under dagen landade vi säkert över 15 fiskar. Inga större bågar alla låg strax under kilot, men i stort sätt alla var i topp kondition med fina fenor och bra fart, så det blir ett plus i kanten för kvalitén men minus för storleken. Där efter gick bilen åter mot Skåne.