fredag 8 mars 2013

Veckans tips

Vecka 10

Denna vecka kommer vi att ge lite banbrytande tips för att du ska lyckas ännu bättre med ditt fiske...

Utan inbördes ordning!
  1. Variation! Variation är nyckelordet för att lyckas en seg sommardag då fisken inte väljer att ta.

    1.1 Byta fluga ofta, tar inte fisken efter att du stått och nött på ett och samma ställe så är det oftast läge för ett flugbyte.

    1.2 Variera hemtagningen prova allt från långsam, långsam handtvist till långa snabba drag. Skulle du få fisk så har du troligtvis hittat en bra hastighet och teknik på hemtagningen, då är det bara att fortsätta. 1.3 Låt även flugan sjunka olika länge innan du börjar dra in så att du varierar ditt fiskedjup.
    Ex. Skulle det vara så att fiskarna går på djupet och du bara fiskar i ytfilmen så spelar det ingen roll vilken fluga du har, eller hur du varierar din hemtagning.
  2. Skulle det var så att du är på ett ställe där någon tar mycket fisk men inte du, ett tips är då att försöka kolla hur han gör. Låter han flugan sjunka? Tar han in snabbt eller långsamt? Vad använder han för fluga? osv. allt detta kan vara skillnaden mellan en riktig kanon dag och en riktig skitdag.
  3. Bryt era gamla mönster och prova några nya vatten eller varför inte köpa/använda ett nytt spö med en lägre klass. Detta kommer göra fisket både roligare och mer utmanande.
  4. Svåråtkomliga platser håller OFTA fin fisk + att där inte är så många som fiskar på de ställena, det gör det bara ännu bättre.
  5. Var du än är, börja ALLTID med att fiska av kanten. Det hände oftare än man tror att fisken står just där, men när du trampar fram så blir den skrämd och simmar iväg.
  6. För er som gillar att fota så är tipset att ALLTID ha kameran med sig och uppe ur väskan. Man vet aldrig när tillfället till ett fantastiskt foto dyker upp. Sen till er som inte brukar ha kameran med er så är detta ett tips som ger er mer glädje både under tiden och långt fram i tiden, då ni kan se tillbaka på både misslyckade och lyckade stunder. Prova redan vid ert nästa fisketillfälle att ta med kameran och fota allt ni tycker är intressant. Det kommer att bli roligare och roligare...
  7. Stressa INTE, fisket ska vara kul och avslappnande, du ska kunna njuta av dagen utan att känna något tvång. Ta god tid på dig vid flugbyte, var alltid noga med både tafs och flugknut så att du inte tappar din eventuella dröm fisk.