fredag 17 maj 2013

Gäddfiske i Blekinge och ännu en storöringfiske!

Den otroligt vackra öring stred länge
innan den kunde landas för några bilder
C&R naturligtvis.
För ungefär en vecka sen började jag och farsan lite smått planera för en dags fiske med inriktning på gädda. Då vi har ett par fina sträckor längs skärgården i Blekinge var valet inte så svårt var fisket skulle bedrivas. Veckan gick och i onsdags var jag även ute på lite andra öringvatten. Då lyckades jag lura ännu en stor öring. Tagen på en oliv harörenymf med guldskalle. Onsdagskvällen började sakta lida mot sitt slut och jag taggade upp för Blekinge. Men när jag på torsdagsmorgonen öppnade min kalender trodde jag inte mina ögon! Fullbokat hela helgen! Det var katastrof och vi behövde en snabb lösning. Efter ett tags fundering blev valet att åka en heldag på fredag istället. Men när jag på kom hem på torsdag eftermiddag kom jag med förslaget att redan åka upp samma kväll och övernatta en natt. Farsan tyckte det lät som en bra idé och en kvart senare rullade transporter hjulen mot Blekinge. Denna gång kunde tyvärr inte Robin följa med.
När vi närmade oss vårt mål valde vi att direkt köra ner till vattnet så vi skulle hinna fiska lite. Det var nästan vindstilla och kristallklart vatten. Valet blev då fluga. Både för mig och farsan. Vi fiskade en stund innan jag hörde farsan ropa ´fiiiisk´. Jag var snabbt på plats och kunde se när han drillade årets första gädda. Vi fiskade på i en halvtimme till innan farsan landade fisk nr två. Klockan var då relativt mycket, så vi beslutade oss för att åka till stugan. Det kändes gött att man han reka läget och stämma av lite med vattenstånd och den biten.
När vi kom till stugan lagade vi mat och därefter kollade vi Hockeyn. Efter hockeyn tog det inte många minuter innan både jag och farsan sov som stockar.
Morgonen därpå var vi vid vattnet ganska tidigt. Det kändes direkt att detta inte var någon het fiskedag. Solen stod på redan på morgonen och helt kristallklart i vattnet. Vi började fiska och pappa hade genast en fisk på, som efter ett tag släppte. Därefter tappade han ytterligare några till och ett par efterföljare. Allt på ungefär en timmas fiske. På den tiden hade jag varken känt eller haft någon efterföljare. Men efter att han tappat de var det min tur och jag lyckades även kroka och landa min första gädda för i år. Vi fortsatte fiska ett tag. Men den mesta tiden lade vi ändån på att bara chilla på klipporna. Uppåt dagen visade tempen upp till 27,5 grader och det var knappt lönt att fortsätta fiska. Vi valde ändån att prova ett ställe till där jag efter bara några kast lyckades landa en gädda. Vi kände oss ganska nöjda. Inte med fisket, utan vädret och att bara få vara ute i friska luften är underbart! Så vi lämnade skärgården, och på hemvägen körde vi in om Laxens hus i Mörrum för att titta.
En av de få gäddorna som landades idag!
Mycket mer än så blev det inte de här dagarna. Det är dock snart dags att börja planera en av våra kommande filmer som förhoppningsvis släpps i slutet av säsongen!

Simma lugt!
Oscar- RaintroutflY