tisdag 14 maj 2013

Horngädda & Havsöring

Eftermiddagen tillbringades vid kusten med flugfiske efter Horngädda tillsammans med min(Robin) far...
Tror inte det blev för ens vid halv tre tiden som vi satte kurs mot västkusten/sydkusten. Väl framme var det snabbt på med vadarna och rigga spöt för att kunna påbörja fisket. Vädret var förhållandevis bra med ca 5m/s sydvästlig vind och växlande molnighet med en hel del solsken.

Fisket var till en början helt dött, men efter den första krokade  fisken lossnade det. Ett tidigt flug byte för min del  innebar direkt ett hugg, men det tog nog ca 5 kast där efter innan jag kunde landa min första Horngädda för dagen. Då hade pappa redan krokat två stycken.

Tiden gick och efter hand som solen höll sig framme mer och mer ökade också fiskens aktivitet vid ytan.
Ett tiotal fiskar hade krokats när det plötsligt smäller på något mycket större på pappas spö än en Horngädda, den rusar och gör ett hopp där den verkligen visar upp den bästa sidan av havsöringfisket. En 70cm lång halvblank Havsöring med en gulbrun rygg. Fighten varade ett bra tag innan den landades i håven och efter en kort fotografering fick den sedan återgå till friheten igen.

En redan väldigt lyckad dag, slutade med ett helt fantastiskt slut som vi aldrig ens hade kunnat tänka oss när vi packade sakerna i gårkväll