onsdag 8 maj 2013

Torrfluga och småöringar

Gårdagskvällen tillbringades vid hemma vattnet med fiske efter vakande öring och även filmning.
Vi vet sedan tidigare att kvällen brukar vara den optimala tidpunkten om man är ute efter vakande fisk och döda sländor vid detta vatten, även denna gången blev så fallet. Vi beslutade oss för att fiska av precis samma sträcka uppströms som vi gjort de senaste gångerna med gott resultat.

Under den första timmen vid vattnet syntes väldigt få vak till endast några sporadiska vak då och då syntes till och dessa fiskar visade inget som helst intresse för flugorna vi presenterade. I med att vi både ville fiska och filma så krävdes det lite extra planering inför varje presentation för att lyckas få det bra på filmen.

Plötsligt får vi syn på ett antal fiskar som börjat vaka i ett lugnare parti en bit uppströms som vi direkt börjar smyga upp mot. När kameran var placerad och fokus inställt så på börjades kastet, och till min(Robin) förvåning så hinner flugan knappt land innan en liten öring går upp och blockar den, men mothugget var antingen för snabbt eller för långsamt, svårt att avgöra. Efter ännu en missad fisk så krokades äntligen den första, ingen stor fisk men ändå riktigt fin. Jag gav Oscar chansen på samma ställe och även han missar först en innan han lyckas kroka sin första för dagen.

Ännu en bit uppströms på ett parti där vi hade riktigt bra fiske senast, även i dag visade sig fisket vara riktigt bra 2-3 landade fiskar och även någon missad blev facit på detta parti för dagen. Ingen av dem var i någon större storlek men ändå kul att lyckas.

Kvällen började lida mot sitt slut och efter en bra tur uppströms så hade vi under kvällen totalt sett tillsammans landat 7 öringar och alla tagna på torrfluga.